How To Choose A Nursery Theme

How To Choose A Nursery Theme

Bedöm ditt utrymme och dina långsiktiga behov

Innan du dyker in i färgprover och väger för- och nackdelar med olika teman, är det viktigt att bedöma utrymmet du arbetar med och identifiera dina långsiktiga mål för det. Ta några mätningar för att förstå hur stort rummet eller området är och tänk på hur länge du vill att barnkammarens tema ska pågå. Är det här ett utrymme du helst inte vill inreda om på två eller tre år? Om så är fallet måste du välja ett tema som är lämpligt för småbarn och möjligen även en pre-K kiddo.

Hitta ett fokus och en kontaktpunkt

Nu är det dags att tänka på rummets övergripande estetik. Vissa föräldrar föredrar ett uppenbart tema som skogsmark, prinsessa, sport, sjöfart, resor, bondgård eller till och med ett speciellt motiv - elefanter, regnbågar, sjöjungfrur - för att förankra rummet. Andra föredrar att välja en övergripande plantskolaestetik som elegant, minimalistisk, rustik, boho eller skandinavisk. Bestäm om du föredrar att ha ett uppenbart tema eller helt enkelt skapa ett utrymme baserat på den känsla du vill att det ska ha. Ett bra sätt att göra det är att gå in på Pinterest och bläddra bland bilder. Hitta några för inspiration och välj sedan det tema eller den atmosfär som talar mest till dig.

Därefter vill du välja en möbel som ska fungera som fokuspunkten för barnkammaren. Detta kommer att vara den zon som rummet är orienterad kring och där din uppmärksamhet dras. Vanligtvis fungerar spjälsängområdet som en samlingspunkt, men det är inte nödvändigtvis det enda alternativet. Du kan orientera rummet runt en soffa, läshörn eller till och med en unik byrå som du vill lyfta fram.

Välj din färgpalett

Att välja din färgpalett hjälper dig att segla in i designprocessen. Temat du väljer kan spela en roll i ditt färgval, men det behöver det inte. Det är lätt att bygga ett tema inom detaljerna i rummet från val av sängkläder, väggkonst och tillbehör. En utmärkt strategi för att välja dina färger är att följa 60-30-10 färgregeln. Detta indikerar att din primära färg, som kommer att användas för väggarna och eventuellt i en stol, soffa eller matta, dominerar cirka 60 procent av utrymmet. Sedan kommer 30 procent av rummet som sängkläder, bord eller stolar att göras i din sekundära färg. De återstående 10 procenten kan dekoreras i en accentfärg som ytor i kuddar, filtar, konstverk och prydnadssaker. Accentfärgen är ofta mer levande och tillför lite lust till miljön.

Lugnande, pastellfärger är det perfekta alternativet för att invagga bebisar till sömns och skapa en lugn atmosfär. Här på Livly är vi sugna på de traditionella pastellrosor och babyblues för att välkomna små flickor och pojkar. Om du väntar på att få reda på barnets kön, vill du förmodligen välja en neutral färg på väggarna. När du inte är så säker på färg, är neutrala nyanser som grädde eller beige utmärkta val eftersom de förvandlar ditt rum till en konvertibel canvas. Du kan fortfarande fylla rummet med färg senare på andra sätt, men genom att hålla det övergripande lackjobbet subtilt ger du dig själv flexibilitet att gå framåt.

Under badtid, se till att rengöra dem försiktigt med en svamp och undvik att använda parfymerade tvålar eller schampon. Enkla, rena babyprodukter är bäst. Kom ihåg att en babys hud är tunnare och känsligare än din så extra omsorg och uppmärksamhet hjälper dig att skydda den.

Välj Möbler

Efter att du har bestämt dig för ett tema, färgpalett och en fokuspunkt är det dags att välja resten av möblerna som ska gå in i din barnkammare. Ditt tema och dina färger kommer att fungera som riktlinjer för att välja bitar som harmoniserar. Kommer vitt, trä, grått eller svart att se bättre ut med de element du har valt? Det enklaste sättet att välja dina möbler är att välja en färg för alla delar och hålla sig till den, köpa ett set från samma ställe om möjligt.

Välj ut sängkläder

Att välja sängkläder för ett rum gör det alltid levande. Börja med sängkläderna och samordna sedan gardinerna utifrån det mönster eller den färg du väljer. Om du följer 60-30-10-regeln kommer detta att vara den sekundära färgen. Överväg en accentmatta eller en större matta för golvet och en rolig slängfilt eller två om du har en ammande stol eller sittgrupp.

Ha kul med detaljer

Detaljerna är alltid den roliga delen av processen. Det är här du verkligen kan göra ditt valda tema levande och lägga till eklektiska stänk av personlighet. Lek med plyschdjur, kuddar och väggkonst för att ge rummet lite liv. Du kan skapa en gallerivägg i ditt barns rum för att ge det en konstnärlig dragning eller lägga till några hyllor med lekfulla prydnadssaker. Speglar, mobiler, lampor och sittsäckar är andra sätt att pryda miljön. Ha kul med den och gör den till din!

Att välja ett barnhemstema är ett subjektivt steg i bebisförberedelseprocessen. Kom ihåg att det inte finns något rätt eller fel sätt att göra det på. Det viktiga är att skapa ett utrymme som är tryggt och välkomnande för din bebis när han eller hon gör debut på planeten. Alla andra detaljer är bara körsbär på toppen.

UTVALDA PRODUKTER