Våra material

PIMA BOMULL

Pima bomull är naturligt hypoallergen och växer bara i vissa delar av världen. LIVLY Pima bomull kommer direkt från Peru. Peruansk Pima bomull är känd över hela världen för sin premiumkvalitet. Peru har det perfekta ekosystemet och väderförhållandena som är fördelaktiga för att odla den bästa Pima bomullen.

Denna Pima bomull är vitare, ljusare, extra lång fiber, otrolig mjukhet och allt detta är tack vare att den endast skördas för hand. Handhavande av Pima bomullen gör att bomullen inte blir förorenad av partiklar som lätt kan fastna på bomullen, vilket hjälper till att undvika missfärgning av fibrer (gulaktig ton) eller små fläckar på tyget som är vanligt med maskinskördad bomull. Vitare bomull gör att vi kan eliminera blekmedel i tillverkningsprocessen samt möjliggör bättre färgabsorption för våra vackra tryck.

Hur du tar hand om din Pima Cotton

LIVLY använder 100 % peruansk Pima bomull. På grund av den otroligt mjuka bomullen bör du förvänta dig en viss krympning vid tvätt. Vi lägger till extra längd på våra kläder för att möjliggöra detta, men råder dig att följa skötselråden.

Fördelarna med Pima bomull

  • Världens mjukaste bomull
  • Hypoallergen
  • Andas och lätt
  • Dubbelt så stark som vanlig bomull
  • Motståndskraftig mot pilling