VÅRA MATERIAL

BAMBU

Att introducera bambutyg till vår kollektion var en no brainer – förmodligen den bästa typen av tyg som finns för bebisar!

Bambutyg tillverkas genom att extrahera fibrerna från bambumassa, som sedan spins och kammas till garn och tyg. Bambutyg är känt för sina många underbara egenskaper för känslig babyhud (som vi älskar). Den har en liknande mjukhet som siden från början naturligt slätare utan vassa fibrer som irriterar huden. Hela tillverkningsprocessen involverar ingen kemisk behandling vilket innebär att vi inte behöver bleka eller lägga till någon optik för att bleka den ytterligare. Och viktigast av allt, det håller barnet sval i varmt tropiskt väder och varmt under vintermånaderna.

Hur du tar hand om din bambu

Korrekt skötsel är viktigt för att våra bambu/bomullsvaddar och drömfiltar ska behålla sin mjukhet och hållbarhet. Med rätt skötsel och underhåll kan dina swaddles och drömfiltar hålla i åratal och användas till flera barn. Dessutom kan korrekt skötsel hjälpa till att förhindra tillväxt av bakterier, mögel och andra skadliga ämnen som kan samlas på ytan av filten och orsaka hälsoproblem.

Hur man tar bort fläckar

Olyckor händer! Här är några tips för att ta bort fläckar från dina swaddles och drömfiltar.

1. Behandla fläckar så snart som möjligt för att förhindra att de fastnar i fibrerna. Använd ett fläckborttagningsmedel eller en blandning av vatten och vinäger för att försiktigt torka fläcken.

2. Undvik att gnugga eller skrubba fläcken, eftersom det kan skada fibrerna och sprida fläcken.

3. Tvätta din muslin bomullsbambu Swaddle eller Dream Blanket som vanligt efter att ha behandlat fläcken. Om fläcken finns kvar, upprepa behandlingsprocessen innan du tvättar igen.

Fördelarna med bambu

  • Fukttransporterande
  • Har antibakteriella och svampdödande egenskaper
  • Cool och andas
  • Anti-UV-skydd
  • Hypoallergen
  • Hållbar och långvarig
  • Miljövänlig

Så här lindar du dina små:

Shoppa vår swaddle-kollektion

shoppa våra Dream Blankets