7 Ways To Look After Your Baby's Skin In The Winter Months

7 sätt att ta hand om ditt barns hud under vintern

Vintern är säsongen för snöfall och skidväder, men det är också säsongen av spruckna läppar och torr hud. När vinterbrisen blåser och temperaturen sjunker till under fryspunkten är det ingen hemlighet att det krävs mer koncentrerad ansträngning för att ta hand om ditt barns hud. Bebisar är tillräckligt sköra som de är. Lämna det till elementen för att göra det ännu mer utmanande att ta hand om sin känsliga hud. Men var inte rädd, vi har några enkla förslag för att se till att du hanterar vädret med elegans och lätthet så att ditt barns hud är så mjuk som möjligt.

Nr 1.

Återfukta dagligen

Innan du går ut, återfukta ditt barns hud genom att försiktigt massera det med babylotion, babyolja eller kokosolja. Detta är också viktigt efter bad för att låsa in fukt. Dessutom kan massage av ditt barn med lotion hjälpa dem att somna och fungera som en nattningsrutin för dig och din baby. Det är viktigt att välja produkter med vatten- eller oljebas men utan för många andra komplicerade ingredienser. Om du inte är säker på vad som är bäst att använda, kontakta din barnläkare för rekommendationer.

Nr 2.

Skydda deras mun

Dreggel och kladd är bara en del av bebislivet, men när det är kyligt ute är det extra viktigt att torka av ansiktet ofta för att undvika irritation. För att undvika spruckna läppar, applicera ett lager vaselin varje gång innan du ger dig ut i kylan.

Nr 3.

Bästa metoderna för badet

För mycket tid i badkaret kan faktiskt vara en dålig sak, särskilt på vintern. Det är viktigt att hålla ditt barn rent, men det är inte nödvändigt att bada det varje dag eftersom det kan få huden att torka ut. Om du inte redan gör det, överväg att bada dem varannan dag eller tre dagar i veckan och använd en fuktig trasa för att torka av blöjområdena på dagar utan bad. Det är också viktigt att se till att badvattnet är ljummet eftersom varmt vatten kan göra att huden blir för torr.

Under badet, se till att rengöra dem försiktigt med en svamp och undvik att använda parfymerade tvålar eller schampon. Enkla, rena babyprodukter är bäst. Kom ihåg att en babys hud är tunnare och känsligare än din så extra omsorg och uppmärksamhet hjälper dig att skydda de

Nr 4.

Var selektiv med tyger

Det är uppenbart att du måste vara selektiv med vilka produkter du använder på ditt barns hud, men det är lika viktigt att tänka på vilka tyger du lägger dem i. Det är där Livly kommer in! Vi använder Pima bomull av högsta kvalitet för att säkerställa att de små är ombonade, mysiga och omhändertagna. Om det inte vore för hennes tvillingdöttrars extremt känsliga hud, hade Lisa Carrol kanske aldrig vågat sig till Peru för att köpa de supertyger som utgör Livlys plagg. Mammor kommer alltid att göra det lilla extra för sina bebisar, men som tur är behöver du inte boka ett flyg till Sydamerika för att hitta tyger som är tillräckligt mjuka för ditt barn. Vi har tagit hand om det åt dig.

Tyger för säsongen

Nr 5.

Lager, lager, lager

På vintern är ditt barn mer benäget att få frysskador. Det är extra viktigt att se till att du klär dem i tillräckligt många lager och täcker deras händer och fötter ordentligt. En halsduk, mössa, vantar, tjocka strumpor och skor och en isolerad kappa med huva är alla viktiga. Det är också en bra idé att ta med en filt till bilbarnstolen när du flyttar från punkt A till punkt B.

Nr 6.

Glöm inte solkräm

Ditt barn behöver fortfarande solskydd under de kalla månaderna. På soliga snöiga dagar kan reflektionen av solljus på snön vara lika stark som solsken på stranden. Var noga med att applicera lite barnvänligt solskydd på deras ansikten innan du går ut som en extra försiktighetsåtgärd.

Nr 7.

Titta på dina värmevanor

När vindarna susar och luften biter, är det frestande att göra inredningen i ditt hem varm och rostig. Men om du skruvar upp värmen för mycket kan det leda till att ditt barns hud (och din egen!) torkar ut och skapar för mycket kontrast när du går över från utomhus till inomhus. Håll det tillräckligt varmt för att vara bekvämt, men tillräckligt svalt för att vilja klä dig varmt och täcka upp på natten.

Vi hoppas att dessa tips är användbara för dig som försöker se till att ditt barn är skyddat från vinterluften. Vi har till och med ett bonustips till dig: extra mys uppmuntras starkt. Håll dig varm där ute, mamas!