VÄLKOMMEN TILL

LIVLYS VÄRLD

Lisa Carrol, designer och fembarnsmamma, drömde om att starta ett barnklädesmärke som erbjöd endast det mjukaste små kläder fast med sin personliga twist. Lisa kunde aldrig tro att hennes dröm skulle komma att bli ett märke välkänt av föräldrar runt om i hela världen. LIVLY skapades 2011 efter att hennes tvillingar, Liv och Lilly, föddes prematura. Deras hud var, likså många nyföddas, otroligt känslig. Efter flertal tips om den peruanska Pima bomullen som skulle vara extra skonsam mot bebisars hud, bestämde sig Lisa för att åka till Peru. Efter många turer fram och tillbaka, besök hos flertal fabriker, återförsäljare och bomullsfält visste Lisa vad det var hon ville göra. Hon designade vad hon trodde på, en bebis måste-ha-gardrob; en kollektion med mjuka bebiskläder blandat med jersey och cashmere, vilket snart skulle fånga uppmärksamheten hos både publik och press.

På Kungliga Dramaten i Stockholm väcktes Lisas intresse för print, färger och former. En plats där Lisa spenderade mycket tid av sin barndom tillsammans med sin kostymör till moster. Flera år senare kom Lisas dröm att bli verklighet när hon öppnade upp sin första butik i Stockholm. Hennes vision var att ta barnen till en drömvärld fylld av sköna kläder med unika print.

Sedan start har LIVLY expanderat runt om i världen men mottot har alltid varit densamma, LIVLY har aldrig kompromissat på sin exceptionella kvalité eller sitt öga för detaljer. Med lekfulla print, unika färgkombinationer och drömlika accessoarer, lovar LIVLY att alltid leverera de mjukaste barn och babykläderna.

Lisa har blivit utnämnd till årets designer av en de mest publika priserna i Sverige. Lisa och LIVLY har varit omskrivna i ett flertal världsledande tidningar så som, Vouge, Bazar, Milk och Elle. Vad man en letar efter- lekfulla vardagskläder, festkläder med det lilla extra eller den perfekta gåvan- så har LIVLY det. Bebisar får mysa runt i den mjuka och sköna pima bomullen samtidigt som flickor från nyfödd upp till åtta år får möjligheten att bära LIVLYs signatur kappor, klänningar och cashmere cardigans. LIVLY har 3 butiker runt om i världen, 5 shop-in-shops, 2 flagship butiker i Stockholm och en i New York. LIVLY finns även med sitt sortiment på varuhus runt om i världen, så som Selfridges i London och Barneys i New York.

DESIGNPROCESSEN

I LIVLYs studio flödar kreativiteten konstant. Bland färgpaletter, tyger och prover skapas hela tiden den kommande kollektionen för de allra minsta. De som har besökt LIVLY beskriver det som en drömvärld där barnens tankar inte har några gränser. LIVLY är känt för att skapa drömlika illustrationer som anmärker sig. Designern Lisa Carrol utforskar alltid nya territorium för att kunna ge varje outfit en extra touch av kärlek. Allt som görs hos LIVLY har alltid ett syfte att kunna förbättra världen och livet för de allra minsta. 

VÅR KÄRLEKSHISTORIA: PIMA BOMULL

Resan till att idag kunna leverera den högsta kvalitén av bebiskläder startade med en rekommendation från en pediatriker. Efter en lång, desperat och utmattande utmaning att hitta vad som skulle kunna bota de allra minstas hud från eksem och andra utslag begav sig Lisa till landet som är känt för att producera den mjukaste bomullen- Peru. Här besökte hon bomullsfält och Peruanska marknader där hon fann den handplockade Pima Bomullen.

Nyfödda bebisar har en hud som är uppemot 10 gånger mer känsligt än en vuxens. Från det att din bebis utvecklas från ett embryo till ett spädbarn under 9 månader, så kan det ta uppemot 12 månader för deras hud att utvecklas färdigt.

Det peruanska sättet att producera den handplockade Pima Bomullen är en upplevelse i sig och långt ifrån den massproduktion som vanligtvis används idag. Grundaren Lisa Carrol driv av att producera de finaste och renaste kläderna gjorde att hon ville vara delaktig hela vägen från sketch till att plagget tillslut hängde på galge i butik. Redan efter hennes första resa till Peru stod hon fast vid sitt beslut: Lisa skulle starta ett barnklädesmärke som enbart erbjuder det mjukaste till alla bebisar, barn och mammor runt om i världen.

Människors hud är gjord i två lager- det understa laget heter dermis och det översta epidermis. Din bebis epidermis är extra tunt och inte fullt utvecklat något som gör att deras hud är extra känsligt. På grund utav detta räcker det inte enbart med baby olja och olika lotions utan vikten på bra kläder är också extremt betydelsefullt. Detta var fallet för vår mamma och designer, Lisa Carrol, och hennes älskade prematurfödda tvillingflickor, Liv och Lilly, och därmed starten för LIVLY.

SHOPPA PIMA BOMULL-KOLLEKTIONEN